4. května 2011

Retro styl


Jak zkombinovat styly retro a scene? Není to tak složité. V článku ti ukážeme jak na to.

Styl retro je převážně o dolpňcích. Můžeš například zkombinovat účes a make-up ze scene a doplňky z retro stylu. Zásadním dopňkem retro jsou sluneční brýle, které se velice podobají stylu scene. Měly by být velké, čím větší, tím lepší, ale pozor, pečlivě vybírej tvar hodící se k tvému obličeji. Takové brýle můžeš zakoupit v jakémkoliv obchodě s oblečením za dobré ceny, takže můžeš kombinovat různé barvy s tím, co máš zrovna na sobě. Klasické barvy retro jsou hnědá, červená.

Make-up se od scene stylu liší, můžeš použít různé barevné stíny, červenou rtěnku a světlý make-up či podkladový krém. Na konci článku se koukni na video, kde je ukázáno jak aplikovat retro make-up.

V barvách na vlasy převažuje tmavě hnědá, či černá barva, nebo naopak velice světlá blond. Můžeš si nechat udělat rovnou ofinu, kterou doplníš různými čelenkami, mašlemi a pod.



Oblečení je typické pro retro styl. Modrá, červená, bílá a černá, puntíky,kostky, káry a jiné tvary jsou velice in. Někdy retro oblečení může působit staromódně, ale pokud to nebudeš přehánět, vypadá velice elegantně a roztomile. Barvy by měly být v kontrastu, jako modrá s červenou, bílá s červenou atd. Je potřeba se toho nabát a odvázat se.
 

Jak už bylo řečeno, doplňky jsou důležitou součástí retro stylu, ale nejen jeho. Pásky, šály, čelenky, kabelky, rukavice, bižuterie atd. umí udělat své. Doplňky by měly být co nejvíc výrazné, extravagantní, se vzory. Nezapomeň na velké korále, které jsou klasickým představitelem retro stylu.

2 komentáře: